Zapostavljena sem

Odgovori

Moški
Ženski
Neizbrano

BBKoda is Vklopljeno
[img] je vklopljen
[flash] je izključen
[url] je vklopljen
Smeški so izklopljeni

Pregled teme
   

Razširi pogled Pregled teme: Zapostavljena sem

Re: Zapostavljena sem

Napisal Uredništvo » 07 Dec 2017 09:29

Odgovor svetovalke
_________________

Lepo pozdravljena še enkrat!

Ob branju tvojega sporočila sem razmišljala o tem, da družba ali prijatelji, ki menijo, da so »večvredni« od nas samih, niso ravno pravi za nas. V tem primeru se osredotočimo na to, da spoznavamo nove. Velikokrat v življenju je namreč tako, da moramo razmisliti, kaj želimo in kaj je dobro za nas same – torej sebe, svoje potrebe in čustva postavimo na prvo mesto. Kot sem napisala že zgoraj, mogoče pa je družba tista, ki ne odgovarja tebi in ne ravno obratno. Res je, da se moramo velikokrat prilagoditi in kaj potrpeti, vendar, glede na to, da si napisala, da si zgovorno dekle in da se trudiš vključiti, potem ravnaš v pravi smeri. Mogoče bi bilo smiselno, da razmisliš tudi o tem ali bi svoje misli, skrbi ter dojemanje situacije zaupala kateri izmed prijateljic, ki ti je blizu in ji še posebej zaupaš? Na ta način bi prijateljici omogočila, da začuti tvojo stisko in ti pomaga.

Kakorkoli, se strinjam, da takšna kot si, si najlepša in se ne spreminjaj - nikakor nisi manj vredna od kogarkoli drugega v družbi! Pomembno je, da se tudi ti dojemaš tako, si sigurna vase in samozavestna kamorkoli prideš. To se bo odražalo v tvoji telesni govorici in vedenju, kar bodo občutili še ostali. Bodi nasmejana, sprašuj, poslušaj, se sprosti in s svojo toplino boš pritegnila tudi druge.

Verjamem, da se bodo stvari tako ali drugače obrnile na bolje! :)

Urška Mlinar, psihologinja

Re: Zapostavljena sem

Napisal Zamislenka12 » 05 Dec 2017 10:48

Pozdravljeni,
Moram reči, da sem kar zgovorno dekle pa tudi družim se veliko s prijatelji.

/izbrisano v uredništvu .../

Hvala vam za odgovore, ampak v soboto sem bila res zelo obupana in sem se samo na vas spomnila;)

Re: Zapostavljena sem

Napisal Uredništvo » 05 Dec 2017 08:29

Odgovor svetovalke
________________

Lepo pozdravljena!

Žal mi je, da se v družbi počutiš tako. Lahko razumem, kako neprijetno občutje mora biti to – občutje dokazovanja ter zapostavljenosti, še posebej v okolju, kjer bi moralo biti ravno obratno.

Predno ti svetujem, me najprej zanima kako bi opisala sebe? Si npr. bolj zgovorno ali nezgovorno dekle? Si družabna in zaupljiva ali težko zaupaš nekomu? Kako dojemaš sebe?

Dalje me zanima, kako bi opisala svojo družbo, oziroma svoje prijatelje ter sošolce? Namreč ni nujno, da si ravno ti tista, ki bi se morala »spremeniti« ali, bolje rečeno, prilagoditi. Mogoče pa je družba tista, ki ne ustreza popolnoma tebi.

Kot zadnje me zanima še – napisala si, da se počutiš zapostavljeno »vsepovsod«. Sama sem iz tvojega zapisa razbrala, da v družbi (torej med prijatelji in znanci) in v šoli oziroma razredu? Se počutiš zapostavljeno še kje drugje?

Tokrat te najprej jaz lepo prosim za odgovor, saj ti bom tako lažje svetovala :)

Urška Mlinar, psihologinja

Zapostavljena sem

Napisal Zamislenka12 » 02 Dec 2017 23:04

Pozdravljeni, prosim da ne objavljate mojega vprasanja.

Najprej se vam naj zahvalim. Res nevem kaj bi brez vas, ki mi ves cas pomagate ko potrebujem pomoc.. res res hvala..

/izbrisano v uredništvu/

Vrh