brazgotine

Odgovori

Moški
Ženski
Neizbrano

BBKoda is Vklopljeno
[img] je vklopljen
[flash] je izključen
[url] je vklopljen
Smeški so izklopljeni

Pregled teme
   

Razširi pogled Pregled teme: brazgotine

Re: brazgotine

Napisal Uredništvo » 17 Nov 2017 12:02

Odgovor svetovalke
_________________

Ponovno pozdravljena!

Na vprašanje, ki si ga napisala in je ostalo skrito, ti bo odgovorila tudi psihologinja. Vsekakor odprt pogovor z nekom, ki mu zaupaš, ne bo škodil. Prijatelji in/ali družina so ti lahko zelo v oporo. Vseeno ti ne morejo nuditi tiste strokovne pomoči, ki pa jo po mojem mnenju potrebuješ. Dobro bi bilo, da najdeš psihologa, h kateremu bi hodila enkrat tedensko. Pogovori med vama so striktno zaupni. Samopoškodovanje je dejanje s katerim želijo posamezniki preusmeriti svojo notranjo bolečino (ali celo apatijo?) v zunanjo. Posledično želijo vsaj nekaj čutiti. Kot pri vsaki fizični bolečini, se tudi pri rezanju sproščajo faktorji, ki vplivajo na možgane podobno kot droga, sam občutek pa lahko vodi v odvisnost. To početje je pogosto pri najstnikih, pa vendar ne reši nobenih težav. Nasprotno, vodi v pohabljenje lastnega telesa in še večje nezadovoljstvo nad samim sabo. Trenutno si lahko tudi sama priča svojih dejanj. Če želiš postati resnično močna in se obvladati, se moraš s tem soočiti. Nič ni narobe, če poiščeš pomoč.

Lep pozdrav,
Tina Naranđa, dr.med.,
specializantka pediatrije

Re: brazgotine

Napisal girlthenuttela » 16 Nov 2017 13:42

lep pozdrav!
jas sem se zacela rezat ze lani ko so se pojavle prve tezave, otem sem nehala sedaj pa se spet rezem , a ne vem kak naj neham. Bi mi mogoce znali kaj povedati kako naj neham. hvala ze v naprej

Re: brazgotine

Napisal Uredništvo » 10 Nov 2017 10:39

Odgovor svetovalke
_________________

Pozdravljena!

Rdečina na brazgotinah bo z leti zbledela, verjetno pa nikoli ne bodo povsem izginile. V lekarni lahko povprašaš po kakšnem mazilu za nego brazgotin, vendar če so bile rane globoke, bodo žal brazgotine vedno prisotne. Te lahko vprašam zakaj se režeš?

Lepo bodi,
Tina Naranđa, dr.med.,
specializantka pediatrije

brazgotine

Napisal girl003 » 09 Nov 2017 22:37

pozdravljeni..
mene zanima samo (ceprav si predstavljam kaj bo odgovor ampak vseeno), ce ti brazgotine na rokah oziroma rdeckaste crtice od rezanja kdaj izginejo al se bo vedno poznalo.. mislim previdevam da boste odgovorili da ne izginejo ker jih mam na eni roki ze okoli leto pa pol na drugi pa malo manj kot mesec in se je vse zacelilo ampak se se vedno vidi.. najbolj ko igram odbojko vrjetno zaradi tega ker mas pri spodnjem odboju itak cele roke rdece in se se tisto pol tolko bolj vidi..
hvala v naprej!
------------------

Vrh